Кой е най-добрият цвят за вашата коса?

Изберете го според тена, цвета на очите и възрастта, съветва коафьорът на ELLE и създател на Mi Amante Professional Любен Николов.

Най-модерният цвят на косата за всяка от нас е този, който най-много й отива. Всичко останало е въпрос на нюанси и майсторството на фризьора!

1. СПОРЕД ТЕНА

Фактор номер едно, според който трябва да избирате най-добрия цвят за вашата коса, е оттенъкът на кожата ви. В природата правилото е: на светла кожа съответства руса коса, на кожа с розови нюанси – червена, на кожа с медено сияние – кестенява, на мургава кожа – черна.

Преценката дали топли или студени най-лесно може да направите с бижута. Доближете до лицето сребро и злато едновременно. Ако среброто ви отива повече, значи сте за студени нюанси на косата. Но ако златото стои по-добре до лицето ви, търсете топлите цветове сред боите за коса.

 

2. СПОРЕД ОЧИТЕ

Правилото тук е: жените със сини очи и бяла кожа да търсят студени нюанси, а жените с кафяви, зелени и орехови и с матова кожа – топли нюанси.

3. СПОРЕД ВЪЗРАСТТА

Забелязали ли сте, че определени цветове ви състаряват, а други – обратното, свалят по няколко години от възрастта ви? Колкото по-тъмна е косата, толкова по-красива и гладка изглежда кожата. Докато русите нюанси имат недостатъка да издават всички несъвършенства по лицето, макар че най-добре скриват бели коси. От друга страна обаче прекалено тъмните цветове състаряват. Затова, ако искате да скриете бръчки и други несъвършенства, изберете нито много тъмен, нито много светъл нюанс. Ако кожата на лицето ви е чувствителна – с пъпки и червени петна, най-добре е да търсите студени нюанси за косата.

Статията е от един от създателите на Mi Amante коафьора Любен Николов, създадена за списание ELLE.

Публикувана в списание ELLE.