Как да се справим с косопада?

Загубата на коса е широко разпространен проблем, който засяга както мъже, така и жени от всички възрасти.
Според научни изследвания на Американската академия на дерматолозите, една на всеки три жени забелязва изтъняване или загуба на коса след 30-годишна възраст, като при някои жени това може да започне още през 20-те. 
Макар да е нормално човек да губи до 100 кичура на ден, прекомерното капене на косата, водещо до изтъняване на косъма или оплешивяване, може да ви накара да се чувствате стресирани, неуверени и тревожни.
Битката с косопада не трябва да бъде загубена - иновативните високотехнологични решения вече променят живота на много хора!  В тази статия ще разгледаме някои от основните причини за косопада и ще ви запознаем с някои иновативни, клинично доказани решения, които насърчават растежа на косата и намаляват косопада.

Какви са причините за косопада?

Има различни фактори, които допринасят за косопада, като генетика, хормонални промени, следродилни промени, стрес, диета и определени медицински състояния. 

Смяната на сезоните също оказва силно влияние върху косопада, като в определени периоди обновяването на косата е най-голямо.

Една от основните причини е краят на „цикъла на растеж на косата“.

Косата ни преминава през три основни цикъла 

Над 85% от всички космени фоликули съществуват в анагенна фаза (или фазата на растеж на косата). След като тази фаза приключи, наблюдаваме загуба на косата. 

Важно нещо, което трябва да знаем за анагенната фаза е, че всеки космен фоликул може да премине през този цикъл на растеж максимум 20-25 пъти, като средният цикъл продължава от 1 до 6 години.

И както вероятно се досещате, продължителността на всеки цикъл може да направи огромна разлика в количеството коса, която “запазваме” с напредване на възрастта.

Вероятно сега се питате дали и как можете да удължите цикъла на растеж на косата си?

ЗА ЩАСТИЕ ТОВА Е ВЪЗМОЖНО С ПОМОЩТА НА

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ Baicapil™ Комплекс

Направено е клинично проучване на 61 доброволци (мъже и жени) между 18 и 60 години. Половината от тях използват лосион с 3% Baicapil™, а другата половина лосион без активен продукт (плацебо), в продължение на 6 месеца.

Казано накратко, тези три съставки за растеж на косата, комбинирани заедно, клинично доказано намаляват косопада и насърчават растежа на гъста и здрава коса с блясък.

Точно тези ключови съставки комбинира в себе си най-новия революционен продукт на Mi Amante Professional.  

Високотехнологичен серум при косопад

Удължава анагенната фаза на цикъла на растеж на косата, като осигурява интензивно подхранване и активиране на космените фоликули. Неговата патентована формула съдържа някои от най-добрите и ефективни естествени съставки за стимулиране на растежа на красива, гъста коса - без да предизвиква никакви странични ефекти.  

 

Как работи?

Серумът действа директно върху скалпа, удължава анагенната фаза на цикъла на растеж на косата, осигурява интензивно подхранване и активация на космените фоликули.

 

   

РЕЗУЛТАТИ ОТ КЛИНИЧНИ ПРОУЧВАНИЯ НА АКТИВНИТЕ СЪСТАВКИ

Често задавани въпроси

 

 

 

Намалете косопада и се радвайте на гъста, силна и здрава коса.